We’ve Moved!

After almost exactly four years renting office space at the DaVinci Vault, Altius has now moved to a new facility in Broomfield, CO. The Vault was a wonderful coworking environment, and we were grateful of how tolerant they were of us doing hardware prototyping in what was meant to be an office environment, and we’ll miss having meetings in the former bank vault, but it’s good to finally be in our own office/shop.

Our new address is:

Altius Space Machines, Inc.
3001 Industrial Lane, Unit #5
Broomfield, CO 80020

Here’s us on a map:
OfficeMap

The new facility is 3500 square feet, with about two thirds office space and one third shop/warehouse space. We moved in two weeks ago today, and are now back into the normal swing of things. I would’ve blogged sooner, but we had two Asteroid Redirect Mission related Interim Briefings in the past week and a half, so I’ve only now had the time to write this.

Here’s some pictures from the move and from our new “terrestrial HQ”:

Last Day at the Vault

Last Day at the Vault

Packing up our old office. Almost 4yrs to the day from when we moved in. It was really kind of crazy seeing this place empty after all the time we’ve worked here.

My New Desk

My New Desk

Bill Unpacking at His New Desk

Bill Unpacking at His New Desk

Mike Cross at His New Desk

Mike Cross at His New Desk

Dan Copel Getting Setup at His New Desk

Dan Copel Getting Setup at His New Desk

Peter Jeffris Working on Kraken Asteroid Boulder Retrieval System CAD Models at His New Desk

Peter Jeffris Working on Kraken Asteroid Boulder Retrieval System CAD Models at His New Desk

The previous occupant had some nice furniture that was too much of a hassle to move, so we got a good deal on these nice wood desks/shelves. The desks are modular, so we may yet split it into two desk units in two different offices. We have room for growth at this facility, with five cubicles, and four office spaces each as big as the room we had three of us crammed into at the Vault.

You Can't Fight In Here! This Is The War Room!

You Can’t Fight In Here! This Is The War Room!

Our New Conference Room

Our New Conference Room

In addition to the office and cubicle areas, we have a “war room” for engineering meetings. We’ll eventually have a bunch of white boards in here. We also have a reception area (that I forgot to take a picture of), and a new conference room. While the conference room isn’t in an old steel bank vault, and doesn’t have the “$100M conference table”, it’s still good to have our own conference room. It’s also good to have a better telecom setup, with a Polycom and a landline (instead of using cellphones or VOIP for conference calls).

New Shop Area Looking Back at the Electronics Room and the Crow's Nest Above It

New Shop Area Looking Back at the Electronics Room and the Crow’s Nest Above It

View of the New Shop from the Crow's Nest. Waiting for the Epoxy to Dry

View of the New Shop from the Crow’s Nest. Waiting for the Epoxy to Dry

New Shop Area With Benches and Tools Moved In

New Shop Area With Workbenches and New Prototyping Tools Moved In

The New Shop Viewed from the Crow's Nest After Tools and Workbenches Have Been Moved In

The New Shop Area Viewed from the Crow’s Nest After Shop Tools and Workbenches Have Been Moved In

It will be very nice to have a shop area collocated with our office. As I’ve mentioned before on many occasions, the DaVinci folks were super tolerant of us assembling hardware and doing light electronics work in our office, but now we have actual shop facilities. And just in time too! Some of the prototypes we’ll be building for our MIDAS and Kraken Asteroid Boulder Retrieval System projects are going to require a lot of space. It’s also nice to have the shop tools and benches moved out of my garage. And with all of the space we have here, Dan and Mike have been putting some of their “Friday Time” money into buying some new equipment, including a large, heavy-duty CNC router, some new workbenches, and a chop saw.

Not shown in this tour:

  • The electronics assembly room
  • The kitchen area
  • The reception area
  • My temporary “quarantine office” while I recover from my cold
  • The other two offices
  • The Bat Cave

Anyhow, I wanted to end this post with one of my favorite pictures–the view from the front door of our new “Terrestrial Headquarters”:

Sunset Over the Mountains As Seen Out Our Front Door

Sunset Over the Mountains As Seen Out Our Front Door

Leave a Comment